matildaaupairinguildford.blogg.se

2015-02-28
10:04:01

Besök, half term och Windsor castle

Så nu tar jag äntligen tag i att skriva, efter lite tjat från personer... Har bara inte haft någon motivation till att skriva på sista tiden. Men skriver ändå nu vad som hänt sen sist. 

Tim kom och hälsade på en helg och det var så härligt att träffa honom. Vi åkte in till London en dag och sen skulle vi går runt i Guildford nästa dag, men jag som var lite sjuk lyckades smitta honom så han låg och sov nästan hela dagen. Han åkte hem på måndag morgonen sedan. 

Sedan var det half term, vilket innebär  att jag hade Tristan hela dagarna. Det var både kul och jobbigt, jag glömde allt annat och fokuserade bara på att vara med honom. Och på kvällarna var jag så trött, somnade vid 9 varje kväll tror jag, var helt slut. 
Men vi gjorde mycket roligt den veckan! Vi var på playdates, vilket är bäst för då måste inte jag underhålla honom hehe... Och vi var i Wisley och kollade på fjärilar och gick runt och vi var på bio, vi såg Shaun the Sheep, väldigt rolig film faktiskt. 
Efter den veckan så var det äntligen helg! På lördagen åkte jag och Chiara till Windsor och besökte Windsor Castle! Det var så otroligt stort och häftigt! Det fanns så mycket historiskt där. Det fanns massor om Henrik den 8:e och hans tid som kung, vilket jag är intresserad av så tyckte det var extra intressant! 
Man fick dock inte ta kort inne i slottet så har bara på hur det såg ut utifrån. 


Efter en 3 timmars vandring runt i slottet så gick vi och tog en fika/mellanmål. De hade förvånande nog inte Costa, vilket är favoriten, så vi fick gå till Cafe Nero istället, men deras Chai latte var också väldigt god! 

Sen har jag Tristan gått tillbaka till skolan så har jobbat som vanligt den här veckan, skönt med mer fritid. 

Idag väcktes jag av Tristan kl 8 och kunde inte somna om, så bestämde mig för att gå upp och äta frukost och sen gå till gymmet innan jag ska in till stan och möta upp några au pairer och gå på bio. 
Ha en bra dag! Och ska försöka blogga mer! 
2015-02-03
20:17:46

British museum

I söndags åkte jag och Chiara spontant in till London för att gå på museum, och det blev British museum. 

Det är ett stort museum som har så mycket att se! Jag tror vi var där i ca 2 timmar och vi hann ändå inte se allt lika väl som vi ville. Det fanns både föremål från Stor Brittanien och överallt i världen. De hade statyer från Grekland, Rom och Egypten. Och uppstoppade djur, snäckskal och pengar från förr och hur de kan se ut i framtiden! Så mycket intressant så skulle vilja åka dit igen för att kolla in allt noggrannare. 
Vilket jag kan, för det var fritt inträde! Det är det på en del museum i London, så måste passa på att gå på de nu när jag är här i England! 


2015-02-03
19:44:27

A snowday

Idag när jag vaknade så snöade det för fullt! 
Så det bestämdes att Tristan inte skulle till skolan, för det var för riskfullt att köra. Och det förstår jag, de har inte vinterdäck här i England så när bara lite snö kommer blir det svårt att köra. Så Tristan och jag hade en "leka i snön" dag! 
Vi gick först och lämnade Dylan på dagis, för det är gång avstånd och sen var vi ute i parken och byggde snögubbar, hade snöbollskrig och åkte pulka. Vi försökte även göra en snölykta fast det gick inte så bra, den gick bara sönder. 
Så idag har Tristan varit som ett barn på julafton, varit så exalterad över att det var snö och velat vara ute hela dagen. 

Men nu har all snö smält bort, det är för varmt för att den ska ligga kvar. Det är synd, men vi fick ialla fall en toppendag i snön! (Den misslyckade snölyktan)