matildaaupairinguildford.blogg.se

2014-10-26
01:28:19

Slölördag

Hahah vet inte om rubriken ska sitta ihop eller var isär...Men det där såg bra ut så får stå ihopskrivet.
 
Idag har verkligen varit en slappdag. Eftersom jag kom hem sent och somnade sent så sov jag länge och blev faktiskt chockad när jag vaknade halv 12! Helt otroligt att jag kunde sova så länge, har inte kunnat sova så länge på jättelänge. Men det var skönt! 
Tog det bara lugnt då, pratade lite kort med Alva på skype, hjälpte henne att förbereda sig inför en arbetsintervju, och så lekte jag lite med Tristan. Familjen åkte sedan iväg för att göra halloween pumpor och födelsedagskalas så jag blev själv i huset. Det är inte så kul så då bestämde jag mig för att gå in till stan och köpa lite saker som jag behövde, så då fick jag både motion och köpt det jag skulle. Jag gick även tillbaka så fick cirka en timmes promenad. 
När jag kom tillbaka till huset tog jag det bara lugnt och åt frukost/lunch. Såg även lite på en tv-serie och läste. Läste faktiskt klart min bok, den var bra och slutade faktiskt riktigt bra! Vill börja läsa nästa bok i serien direkt nu. Resten av kvällen har varit lugn, kollat på tv med familjen och ätit. 
 
Ska snart gå och lägga mig, ska upp vid 9 imorgon och vill vara utvilad då. Ska nämligen åka in till London med en au pair, ska bli så kul! Vi har planerat att gå till Chinatown och kolla där och sedan till Richmond park. Tror det kommer bli riktigt kul, hoppas bara vädret kommer vara bra! Ska även försöka komma ihåg att ta bilder så att jag har något att lägga upp här på bloggen! 
2014-10-26
01:02:28

Veckan som gått

Jaha ja den veckan som har varit nu har inte variot så händelserik, men kan ändå berätta lite om den. 
 
Måndag: Jag jobbade, skulle ha lektion på collage men kom aldrig dit på grund av en irriterande grej så var hemma och gjorde lite annat. Hämtade Tristan vid 12, åt lunch och sen gick vi över till grannen och han fick leka med sin vän Fletcher. 
Ja det var den dagen...
 
Tisdag: Jobbade, var ledig länge så gjorde lite allt möjligt och tog det lugnt. Hämtade Tristan vid 3 och sen Dylan vid 4 och gjorde det vanliga med dom och sen på kvällen förberedde jag min presentation som jag skulle ha på onsdagen. 
 
Onsdag: Upp tidigt och jobba och sen åkte jag iväg till Collage för att ha lektion. Hade min presentation då och måste säga att det hade knappast kunnat gå värre, jag vet inte vad som hände men när jag väl stod där iför alla så blev jag så nervös! jag fick som en blackout under tiden för jag glömde bort nästan hälften av allt som jag skulle säga och pratade så fort! Jag skulle ha pratat i 5 minuter men jag tror att jag pratade i knappt 3 minuter för att allt gick så fort... Och det första läraren säger efter presentationen är att det är helt naturligt att vara nervös och att det kommer säkert gå bättre nästa gång... 
Jag kände mig så besviken på mig själv för att det hade gått så dåligt, fast jag var ändå stolt för att jag ändå försökte och vågade ställa mig där inför alla och försöka hålla en presentation på engelska! Så i slutändan var jag ändå nöjd, fast det kunde gått tusen gånger bättre. 
Sedan var resten av onsdagen som vanligt. Skypade på kvällen och det var så kul för jag var så trött så jag somnade medan jag skypade! Haha kände mig inte så trevligt men kunde inte rå för det, var helt slut!
 
Torsdag: Första dagen av Half Term för Tristan! Så skulle ha hand om honom hela dagen, kan säga att jag var lite nervös inför hur det skulle bli. Men det gick faktiskt bra! Vi åkte iväg till Wisleys med grannen och hennes barnbarn som Tristan leker med ofta. Det var kul och de hade väldigt kul! Vi åkte tillbaka vid 12 sen och åt lunch och spelade massa spel och gick på promenad. 
 
Fredag: Den började ganska tufft, Tristan vaknade på ett hemskt humör, grinade och vägrade äta frukost. Lyckades ändå tillslut efter mycket tjatande få han att äta och sluta gråta! 
När vi hade lämnat Dylan på nursery så åkte vi iväg till ett lekställe där det var tänkt att Tristan skulle kunna leka lite. Men han tyckte inte att det var så kul i och med att han var tvungen att leka själv och jag kunde inte vara med hela tiden. Så vi åkte hem efter ett tag och spenderade resten av dagen med att spela spel och gå till lekparken. Det är helt otroligt men tror att jag har spelat ett spel minst 50 gånger, för han tröttnar aldrig på det och det går så fort att han bara vill spela igen och igen... Men får stå ut med, så länge han är glad är det värt att spela det! 
Fredagskvällen blev väldigt bra, när jag hade slutat jobba och barnen gått och lagt sig så åkte jag in till Guildford för att möta upp två Au pairer och äta middag. Vi körde på billigt och gick till Burger King och åt. Det var kul, vi pratade om våra familjer och vi kom in på språk. Vi försökte lära varandra, det var väldigt kul för när jag sa "Hej, mitt namn är Matilda" så började de skratta för att de tyckte det lät så roligt. De försökte säga det men det var väldigt svårt haha. Så jag fick lära mig att säga "Hej, mitt namn är Matilda" på tyska och italienska, det var kul!
Efter middagen så gick vi till Wetherspoons. Det var otroligt mycket folk men efter ett tag lyckades vi få ett bord och satte oss ner med våra drinkar och pratade. Det var otroligt billigt där, vi köpte 2 stycken kannor kan man säga för 12 pund och de delade vi på 3 och det räckte gått och väl. Efter ett tag när vi kände att vi hade druckit tillräckligt för att kunna dansa så gick vi till dansgolvet. Det var ett litet och proppfullt dansgolv men det var ändå kul! Så dansade vi några timmar och sen vid halv 2 bestämde vi oss för att gå hem. Eftersom min buss slutade gå redan vid halv 12 så valde jag att gå hem. Vilket jag nu efteråt har fått flera som sagt att jag borde tagit en taxi istället. Men det gick ialla fall bra att gå hem, slog nog rekord på hur fort det tog att gå. Jag hade sällskap medan jag gick via telefonen, vilket var väldigt skönt! Så kom hem vid 2 och pratade en stund till och sen var det dags att sova och jag somnade som en stock! 
2014-10-25
19:21:24

Förra helgen och dålig uppdatering

Då var det helg igen! Så skönt! Så nu ska jag passa på att blogga lite, har ju inte gjort det på över en vecka så ska skriva nu om allt som hänt och jag har gjort. 
Tänkte dela upp de i flera olika inlägg, det kan var lite kul och då får jag lite koll på vad jag skrivit om. 
 
Men kan börja med förra helgen, då var jag först på fredagen bara hemma på kvällen och tog det lugnt. 
Lördagen var lite mer händelserik, jag gick in till stan och träffade upp några au pairer. Vi tog oss sedan till Guildford Cathedral för att gå på en Vintage Fair, det var som en loppis inne i katedralen. Det var så otroligt fint! Katedralen var så fin och stor och häftig! 
Loppisen var också rolig att gå runt och kolla på, de sålde mycket fint men köpte inget för att jag hittade inte riktigt något som jag verkligen ville ha. Det var mycket vintage, vilket är självklart, och det var så häftigt att kolla på allt. Efter att ha varit där ett tag så tog vi oss tillbaka in till stan och tog en fika. 
När vi hade suttit där i några timmar så var det dags att gå tillbaka hem. Fast var så trött och så tog bussen hem. Kom hem och han i princip bara plocka lite i rummet sedan kom gästerna som familjen hade bjudit dit. De skulle nämligen ha en lite "hejdå-middag" för några vänner som skulle flytta. Så jag våldgästade deras middag, de hade sagt att jag fick det så egentligen var det ju ingen våldgästning eller vad man kallar det. Det var ialla fall jätte trevligt, familjerna var snälla och barnen, som var hur många som helst kändes det som, var jätte gulliga och snälla.
Så kvällen blev bra, avslutades med ett långt skypesamtal :) 
 


Söndagen så förberedde jag min presentation som jag skulle ha på måndagen, det gick väl sådär. Gjorde ialla fall klart den. Jag bestämde mig även för att gå ut på en promenad, det var så otrlokigt fint väder. Det slutade med att jag var ute och gick i nästan 2 timmar, gick bara runt med musik i öronen och kolla på omgivningen. Gick nämligen till ett område i närheten som Joubert tipsade om. Det var träd och grönt överallt, jätte mysigt! Man märkte inte heller att det var oktober, för det var grönt överallt och jag kunde gå runt i bara t-shirt! Lyckades även gå lite vilse när jag var på väg tillbaka men hittade tillslut efter att gått fram och tillbaka några gånger.
 
Efter min långa promenad så vilade jag lite och åt lunch och sedan tog jag på mig mina skor och gick in till stan för att möta upp Chiara, en tysk au pair som jag träffat några gånger. Vi gick och tog en fika och pratade lite om hur barnen vi tar hand om, collage och om halloween. hade glömt bort att det är snart. Vi umgicks i någon timme och sen gick jag hem igen, så det blev väldigt mycket motion den dagen, vilket var väldigt härligt! 
 


Det var den helgen, den var riktigt bra för att inte ha varit så planerad!